Selder
Je kunt de stengels en het jonge blad van selder zowel rauw als warm eten: vooral in een pasta of salade smaakt het erg goed. Het is een geurige groente die bomvol goede voedingsstoffen zit, dus het is ook nog eens gezond. In ons aanbod vind je de “Tall Utah” selder. Het betreft een groene selder.
Selder kweken
De beste standplaats voor selder is in de zon. Het grote verschil tussen bleekselder en groenselder kweken, is dat groenselder meer groeikracht heeft. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat je een krachtige humusrijke grond tot je beschikking hebt. Dit kan je verkrijgen door jaarlijks compost toe te voegen. Dan bloeit deze groente namelijk het beste. De kieming verloopt wel traag, en kan tot wel 3 weken duren. Gemiddeld gezien wordt deze plant 40 tot 50 centimeter hoog.
Zaaien van selder
Selder is een lichtkiemer, wat betekent dat deze groente niet te diep gezaaid mag worden. Je dient ze in de tweede helft van april onder glas in een bakje te zaaien. Rond eind mei of begin juni kun je ze dan uitplanten met een plantafstand van 35 x 35 centimeter. Aan het eind van de zomer zijn de stengels volgroeid. Een andere belangrijke tip: in de herfst dien je ze goed te beschermen, omdat de selder niet veel vorst kan verdragen.