Pastinaak
Pastinaak hoorde eigenlijk altijd bij de vergeten groenten, maar eigenlijk is hier de laatste paar jaar verandering in gekomen. Je ziet pastinaak namelijk steeds vaker terug in de supermarkt. Het wordt ook regelmatig in restaurants geserveerd. Wij snappen dat wel, want pastinaak is een interessante groente. De smaak is lastig te omschrijven, maar die zit tussen een aardappel en wortel in. De mogelijkheden om dit gewas in een gerecht te verwerken zijn dan ook eindeloos: je kunt ze simpel koken en stoven, maar het is ook erg lekker in een ovenschotel, soep of tajine. Hier vind je ons huidige assortiment met biologische pastinaak zaden.
Pastinaak kweken
Pastinaak is gemakkelijk om te telen. Dit gewas vraagt namelijk weinig bemesting en kan vrij veel vorst verdragen. Let wel op bij zonnig weer: aanraking met de plant kan namelijk brandwonden veroorzaken. In de herfst en winter kun je de pastinaak oogsten, de plant is dan ongeveer 25-40 cm hoog.
Zaaien van pastinaak
Vanaf half maart tot half mei kun je gaan beginnen met ter plaatse zaaien. Houd daarbij een rijafstand aan van 35 cm, en dun de planten uit op 10 à 15 cm. Zaai de zaden een centimeter diep, en bedek ze vervolgens met een laagje aarde. Om ervoor te zorgen dat de zaden goed kunnen ontkiemen, dien je ze de eerste weken goed vochtig te houden.