" />

Categorieën

Moestuinijs

Moestuinijs

Langzaamaan gaan we een stapje terug doen in de moestuin. Het grote werk is gedaan, alle gezaaide groente is opgekweekt, uitgeplant en inmiddels aan de groei. Gedurende het seizoen zal een deel van het werk in de moestuin zich langzaamaan verschuiven naar de keuken. Groente en fruit schoonmaken en inmaken voor de winter. Want tuinieren is fijn, maar in de winter nog nagenieten van je eigen oogst is onbetaalbaar. 

Aardbeien kunnen heel in de diepvries, alleen even ontkronen en in een zakje of bakje doen. Als er veel zand aan zit kan je ze wassen maar als ze schoon zijn kan je ze zo invriezen. Doordat ze nog droog zijn plakken ze niet aan elkaar in de vriezer, handig als je later een aardbei als ijsklontje wilt gebruiken in een glas water. In de winter, als er niets te doen is in de tuin, kan je er alsnog jam van maken of ze gebruiken in taart of cake.

Zelf vind ik het fijn om met de keukenmachine saus te maken en deze in zakjes in te vriezen. Dit gebruiken we dan in de winter over de yoghurt en vla. Maar de lekkerste manier om aardbeien te verwerken is ongetwijfeld het maken van moestuinijs. Natuurlijk deel ik graag mijn recept met jullie.

Recept moestuinijs

Benodigdheden:

200 ml slagroom

200 gram aardbeien

2 eetlepels basterdsuiker (optioneel)

IJsmachine

Werkwijze

  1. Zet de ijsmachine 24 uur van te voren in de diepvries.
  2. Maak de aardbeien schoon en maal ze fijn in de keukenmachine. Er mogen eventueel wat stukjes aardbei te zien zijn.
  3. Klop de slagroom met de suiker.
  4. Voeg de slagroom en de aardbeien samen in een beslagkom en roer het langzaam door tot een egaal mengsel. Roer niet te hard want dan gaat de lucht uit de slagroom.
  5. Zet de ijsmachine startklaar. Het is nu belangrijk om snel te werken. Zodra het mengsel in de bevroren kom gaat begint het vriesproces en als je niet snel genoeg bent kan de spatel niet meer ronddraaien.
  6. Giet zo snel mogelijk het ijsmengsel in de machine, zet de motor met spatel aan en bevestig hem op de kom van de ijsmachine. In 20 minuten is het ijs klaar.
  7. Maak intussen het fruit schoon voor de garnering.
  8. Serveer het ijs direct. Wil je het langer bewaren schep het dan gelijk over in een doosje en bewaar het in de vriezer.
  Jacqueline     23-06-2020 21:29     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Melek -  01-07-2020

Mmmm, dit recept ga ik zeker uitproberen! Klinkt heerlijk.

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.