" />
Moestuinijs
Langzaamaan gaan we een stapje terug doen in de moestuin. Het grote werk is gedaan, alle gezaaide groente is opgekweekt, uitgeplant en inmiddels aan de groei. Gedurende het seizoen zal een deel van het werk in de moestuin zich langzaamaan verschuiven naar de keuken. Groente en fruit schoonmaken en inmaken voor de winter. Want tuinieren is fijn, maar in de winter nog nagenieten van je eigen oogst is onbetaalbaar.
Aardbeien kunnen heel in de diepvries, alleen even ontkronen en in een zakje of bakje doen. Als er veel zand aan zit kan je ze wassen maar als ze schoon zijn kan je ze zo invriezen. Doordat ze nog droog zijn plakken ze niet aan elkaar in de vriezer, handig als je later een aardbei als ijsklontje wilt gebruiken in een glas water. In de winter, als er niets te doen is in de tuin, kan je er alsnog jam van maken of ze gebruiken in taart of cake.
Zelf vind ik het fijn om met de keukenmachine saus te maken en deze in zakjes in te vriezen. Dit gebruiken we dan in de winter over de yoghurt en vla. Maar de lekkerste manier om aardbeien te verwerken is ongetwijfeld het maken van moestuinijs. Natuurlijk deel ik graag mijn recept met jullie.
Recept moestuinijs
Benodigdheden:
200 ml slagroom
200 gram aardbeien
2 eetlepels basterdsuiker (optioneel)
IJsmachine
Werkwijze
Mmmm, dit recept ga ik zeker uitproberen! Klinkt heerlijk.